Fejsbuk Ponude – digitalni kuponi za popuste

Postoji jedna opcija kod Fejsbuka koju, čini mi se, srpski biznis korisnici slabo ili nimalo ne upotrebljavaju.

Offers, ili na srpskom Ponude, su u stvari digitalni kuponi za popuste. Znate ono “ISECI OVDE” pa odeš u prodavnicu i kupiš proizvod po sniženoj ceni. E, tako možete i na Fejsbuku, samo digitalno :).

Hteo sam da probam kako to funkcioniše i da ih u budućnosti, možda, uključim u neki marketing plan za nekog klijenta. Gde ćeš bolje probe od sopstvene Fejsbuk strane? I tako ja krenem da napravim Ponudu, kad, nema te opcije za moju stranu. U listi sve strane na kojima sam administrator, strane moje firme nema!
Dobro, pomislio sam, možda se moja strana ne uklapa u minimalne zahteve koje strana treba da ispuni da bi mogla da napravi Ponudu, jer iskreno, nisam se mnogo bavio njom, pa krenem da istražujem i naiđem na listu zahteva:

  1. Morate biti administrator strane (logično, zar ne?),
  2. strana mora imati najmanje 50 lajkova,
  3. Community strane ne mogu praviti ponude,
  4. strana mora biti starija od mesec dana.
Forma za žalbe u vezi Ponuda

Forma za žalbe u vezi Ponuda

Ispunjava strana sve zahteve, znači nije do toga! Rešim da pišem Fejsbuku, čisto onako, ne nadajući se odgovoru. U međuvremenu se setim da je Owner (Vlasnik) moje strane u stvari Business Manager i napomenem im i to jer je to jedina stvar za koju mislim da može da bude prepreka.
Priložio sam i par snimljenih ekrana, da bih im pokazao da se kod mene ne vidi opcija za Ponude.

Prvo šta sam pomislio nakon slanja žalbe je “Zašto li sam izgubio vreme kad znam da neće ni da mi odgovore?”.

Sutradan, stiže mail od Fejsbuka, za manje od 7 ipo sati! Kažu omogućili su mi Ponude na strani.

Odgovor od administratora Fejsbuka

Ujutru sam zatekao mail od Fejsbuka

Ja u neverici, a onda sklopim kockice jednu po jednu. Verovatno je uticalo to što je biznis nalog vlasnik strane, što sam ja potrošio ko zna koliko para na oglašavanje na Fejsbuku, što su Ponude deo biznis ponude Fejsbuka i komunikaciju sa korisnicima radi odsek prodaje što može da se vidi i iz e-mail adrese sa kog mi je stiglo obaveštenje da su Ponude aktivirane. Sve to govori da se u Fejsbuku ozbiljno bave biznis korisnicima jer im oni donose novac, naravno.

Ponude spadaju u oglašavanje i iako ih možete besplatno napraviti, kao običan post, isto tako možete platiti za njihovu promociju kao i za svaku drugu objavu ili Fejsbuk Ad i doći do velikog broja ljudi za male pare :).

I šta sam dalje uradio? Pa napravio Ponudu naravno :)

30%popusta na sve agencijske usluge

30%popusta na sve agencijske usluge u celoj sledećoj godini

 

Milorad Tošić

Web designer, entrepreneur, E-Tvrdjava co-founder, father of two girls

Komentari su zatvoreni